Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
- 2 red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
- 1 eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 6 pitted Kalamata olives
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground smoked paprika
- 20 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 490 g
- Kalorie
- 2655.9 kJ / 634.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 24.4 g
- Sód
- 403.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 Min
Little lemon cheesecakes
6h 20min
Sernik rosa slice
3 Std. 15 Min
Spicy pineapple vinaigrette
Brak ocen
Herb and garlic dip
5 Min
Vegan Turkish delight cheesecake
5 Std. 30 Min
Olive Spread
5 Min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)
1 Std. 30 Min
Lemon Rice
15 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9 Std.
Porcini mushroom risotto
35 Min