Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
- 2 red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
- 1 eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 6 pitted Kalamata olives
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground smoked paprika
- 20 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 490 g
- Kalorie
- 2655.9 kJ / 634.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 24.4 g
- Sód
- 403.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pickled Grated Carrots (TM6)
45 min
Dumpling wrappers
1 godz.
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Fennel, Celery and Green Apple Salad
Brak ocen
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2h 20min
Raspberry crumble bars
40min
Pickled jalapeños (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Classic trifle
4 godz.
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48h 20min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25min