Polpette di grano saraceno e verdure

Polpette di grano saraceno e verdure

3.3 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 120 g di zucchine senza estremità
  • 100 g di carote pelate e senza le estremità
  • 50 g di cipollotto
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate pelate
Grano saraceno
  • 200 g di grano saraceno
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 400 g di acqua
Terminare la preparazione
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • ½ peperoncino piccante rosso, fresco a pezzi
  • pangrattato senza glutine, consentito da prontuario, q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 354.6 kcal / 1483.4 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 41.3 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 792.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...