Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di zucchine, senza estremità
- 100 g di carote, pelate e senza le estremità
- 50 g di cipollotto
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate pelate
Grano saraceno
- 200 g di grano saraceno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
- 400 g di acqua
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ peperoncino piccante rosso, fresco a pezzi
- pangrattato senza glutine, consentito da prontuario, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1483.4 kJ / 354.6 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 792.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di ceci e verdure
40 min
Burger di cavolo nero
45min
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1 Std. 30 Min
Burger di ceci al rosmarino
20 min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1h
Farinata al rosmarino
1 Std. 30 Min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 Std. 30 Min
Schiacciatina zucca e carote
45min
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40 min
Polpettone di ceci e spinaci
1 Std. 30 Min
Galette integrale alle verdure
1 Std. 30 Min
Hummus ai pomodorini
1h