Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de beurre
- 100 g de sucre en poudre
- 8 g de sucre vanillé
- 2 œufs
- 200 g de farine de blé
- 180 g de farine de blé complet
- ¼ de c. à café de poudre à lever
- 230 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 110 g de crème entière
- 18 amandes entières, émondées
- pépites de chocolat, type Smarties® (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1053.9 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 17.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate (8 portions)
1h 30min
Sauce moutarde
5 min
Mayonnaise à l'ail
10 min
Chapatis
1h
Gâteau d'abeilles avec glaçage
1h 25min
Sbrinz râpé
5 min
Glace à la vanille
12h
Beignets de poisson et sauce tartare
50min
Beignets de filets de perche
1h
Toffes (bonbons au caramel)
2h
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Crème glacée au chocolat
12h