Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de crème
- 250 g de lait
- 150 - 200 g de sucre, au goût
-
1
c. à café de sucre vanillé, maison
lub ½ c. à café d'extrait de vanille naturel - 12 g de gélatine, trempées dans l’eau froide et égouttées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30min
Caramels au beurre salé
1h 45min
Sauce béchamel
15min
Crema catalana
40min
Glace au caramel
9 Std.
Brownies
1h
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
6 Std. 40 Min
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Gâteau à la crème
45min
Tiramisu stracciatella
2h 30 min
Sauce à l’ail
15min
Cheesecake New York
6h 30min