Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moule
- un peu de beurre pour graisser le moule
Pâte
- 220 g de sucre
- ½ gousse de vanille
- 120 g de beurre, coupé en morceaux (2 cm)
- 4 œufs
- 20 g de lait
- 180 g de farine
- 1 ½ c. à café de poudre à lever
- 10 g de jus de citron
- 10 g de cognac (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel
- 20 g de cacao en poudre non sucré (tout type)
- 60 g de chocolat noir cassé en morceaux (1 cm)
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1315.8 kJ / 314.3 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagnes
2 godz.
Focaccia aux oignons
2h 20min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 min
Pâte à pizza
1 godz.
Cookies
50min
Moelleux au chocolat
1 godz. 15 min
Gâteau au chocolat - café aérien
1 godz. 20 min
Focaccia aux pommes de terre
2hod. 50min
Muffins au chocolat
45 min
Sauce tomate pour tous les jours
30 min
Tiramisu stracciatella
2 godz. 30 min
Pancakes américains
40min