Urządzenia i Akcesoria
Pineapple Teriyaki Salmon
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
fresh pineapple cut into chunks10 oz
-
fresh ginger peeled, cut into pieces½ oz
-
dark brown sugar1 ½ oz
-
water2 oz
-
soy sauce1 ½ oz
-
rice wine vinegar1 oz
-
12 oz sugar snap peasbroccoli florets12 oz
-
salmon fillets 4 fillets (4.5-6 oz ea.)18 - 24 oz
-
salt to season
-
ground black pepper to season
-
sesame seeds (opcjonalnie) to garnish
-
green onion (opcjonalnie) thinly sliced, to garnish1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
687.1 mg
Białko
29.9 g
Kalorie
1567.9 kJ /
374.8 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet and Sour Beef Short Ribs
30 min
Tomato Crusted Salmon with Rice
30 min
Avocado Tuna Salad
5 min
Lemon Pasta
35 min
Mushroom Fettuccini
40 min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 min
Shrimp Scampi
40 min
Fish Tacos
45 min
Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli
25 min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1 godz. 5 min
Shrimp in Garlic Sauce
25 min
Turkey Taco Bowl
1 godz.