![Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81059096-B26C-43E1-A47D-6DE67490250D/Derivates/1dc51a08-5ab4-453e-9391-b8a553d15406.jpg)
Wersje kompatybilne
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipotle Mayonnaise
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- ½ lime
- 1 egg yolk, from a large egg, room temperature
- 1 - 2 chipotle chilies, in adobo sauce, canned (undrained)
- ¼ tsp salt, to taste
-
½
oz sour cream
lub ½ oz plain yogurt
Cilantro Salsa
- 4 oz yellow onion, in pieces
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp chili powder
- ¼ tsp salt
- 1 lime
- 20 sprigs fresh cilantro, leaves only
Corn
- 24 oz water
- 3 sweet corn cobs, silks and husks removed and cobs cut in half
-
3 ½
oz Pecorino cheese, grated, to serve (see Tip)
lub 3 ½ oz cotija cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 527 mg
Alternatywne przepisy
Marinara Dipping Sauce
10min
Chicken Enchiladas
40 Min
Pumpkin Cheesecake
6 Std. 45 Min
Tortilla Soup
25 Min
Coquito (Puerto Rican Eggnog)
2 godz. 15 min
Onion Dip
10min
Biscuits and Gravy
40 Min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 min
Fettuccine Alfredo
40 Min
Broccoli and Cheddar Soup
40 Min
Marinara Sauce
40 Min
Chicken Fajita Soup
50 min