Wersje kompatybilne
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipotle Mayonnaise
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- ½ lime
- 1 egg yolk, from a large egg, room temperature
- 1 - 2 chipotle chilies, in adobo sauce, canned (undrained)
- ¼ tsp salt, to taste
-
½
oz sour cream
lub ½ oz plain yogurt
Cilantro Salsa
- 4 oz yellow onion, in pieces
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp chili powder
- ¼ tsp salt
- 1 lime
- 20 sprigs fresh cilantro, leaves only
Corn
- 24 oz water
- 3 sweet corn cobs, silks and husks removed and cobs cut in half
-
3 ½
oz Pecorino cheese, grated, to serve (see Tip)
lub 3 ½ oz cotija cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 527 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Corn on the Cob
25min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Grilled Pineapple Salsa
20min
Balsamic Reduction
20min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
30min
Caesar Salad
30min
Lemon Caper Asparagus
25min
Jalapeño Poppers
1h
Mai Tai
10min
French Dressing
10min
Cantina Salsa
5min
Marinara Sauce
40min