Wersje kompatybilne
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dang gui chicken
- 500 g boneless chicken leg (approx. 1 leg), cut to 2 cm strips
- 10 g dried black fungus, soaked to soften
- 30 g fresh ginger slices
- 2 garlic cloves, cut in slices
- 1 tbsp goji berries
- 5 jujube red dates, pitted, cut in halves
- 2 slices dang gui (Chinese angelica root) (opcjonalnie)
- 1 tsp light soy sauce
- ½ tsp salt
- 1 tsp sesame oil, roasted
-
1
tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
lub 1 tbsp mirin
Steamed egg
- 220 g water
- 150 g eggs (approx. 3 eggs)
- ½ tsp salt
Steamed rice
- 200 g rice, rinsed
- 950 - 1000 g water
- 1 tsp light soy sauce, to drizzle
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2824 kJ / 675 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 739 mg
Alternatywne przepisy
Green Chillies With Pork Belly
25min
Hand Ripped Cabbage
20min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15min
Yam Rice
45 min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5 min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Braised Rice Wine Fish
20min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Shallot Oil
25min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5 min