Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Chinese brown slab sugar
- 10 g vegetable oil
- 600 g pork spare ribs, cut into 10 cm pieces (approx. 12 pcs)
- 25 g light soy sauce
- 25 g dark soy sauce
- 40 g water
- 1000 g spring onions, cut into pieces (5 cm)
- spring onion, cut in thin strips, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2305 kJ / 551 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min.
Rice Wine Chicken
30min
Braised pork belly
55min
Sweet and Sour Pork Ribs
45min
Pork Trotter Jelly
8 godz.
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 Std. 40 Min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50 min.
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Vinegar Pork Knuckle
3u. 15min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 Std. 25 Min