Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Chinese brown slab sugar
- 10 g vegetable oil
- 600 g pork spare ribs, cut into 10 cm pieces (approx. 12 pcs)
- 25 g light soy sauce
- 25 g dark soy sauce
- 40 g water
- 1000 g spring onions, cut into pieces (5 cm)
- spring onion, cut in thin strips, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2305 kJ / 551 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Sweet and Sour Pork Ribs
45 Min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Steamed Pork Patty With Rice
25 Min
Rice Wine Chicken
30 Min
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Braised pork belly
55 Min