Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g chicken wings
- 2 tsp light soy sauce
- 2 tsp dark soy sauce
- 2 tsp oyster sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 10 g garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 20 g shallots
- 30 g cooking oil
- 40 g dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed
- 1 clove
- ½ star anise
- 100 g water
- 10 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1079 kJ / 258 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25min
Braised Yee Mee
30min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min.
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Oil-free honey chicken wings
50min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Lemon Chicken
25min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10 min.
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.