Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)

Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)

3.2 26 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 pieces

Składniki

  • caster sugar
    60 g
  • eggs (2 large eggs)
    120 g
  • fresh milk
    50 g
  • vegetable oil (sunflower, corn, soybean or canola)
    25 g
  • cake flour
    120 g
  • baking powder
    2 tsp
  • water
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 185 kcal / 774 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 34 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...