Urządzenia i Akcesoria
Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 pieces
Składniki
-
caster sugar60 g
-
eggs (2 large eggs)120 g
-
fresh milk50 g
-
vegetable oil (sunflower, corn, soybean or canola)25 g
-
cake flour120 g
-
baking powder2 tsp
-
water500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
34 mg
Białko
5 g
Kalorie
774 kJ /
185 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Egg Tarts
50 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Steamed Pork Patty With Rice
25 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.