![Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes) Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4CF34703-B4D3-4460-BF3F-C4EBDD881704/Derivates/47F3226D-BD3C-4765-B1C9-53D6A2B2AC94.jpg)
Wersje kompatybilne
Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g caster sugar
- 120 g eggs (2 large eggs)
- 50 g fresh milk
- 25 g vegetable oil (sunflower, corn, soybean or canola)
- 120 g cake flour
- 2 tsp baking powder
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 34 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 Min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 Std. 40 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
1 Std. 15 Min
Black Glutinous Rice Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 Std. 25 Min
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Lemon Chicken
25 Min
Braised pork belly
55 Min