Wersje kompatybilne
Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g caster sugar
- 120 g eggs (2 large eggs)
- 50 g fresh milk
- 25 g vegetable oil (sunflower, corn, soybean or canola)
- 120 g cake flour
- 2 tsp baking powder
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 34 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
1 Std. 15 Min
Hakka Yam Abacus
20 Min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Chai Buey
1h 45min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Wholemeal Mantou
1 Std.
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Steamed Pork Patty With Rice
25 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min