Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g black glutinous rice
- 1000 g water
- 10 g dried yeast powder
- 450 g plain flour
- 250 g caster sugar
- 1 egg
- 20 g baking powder
- 100 g thick coconut milk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1218 kJ / 291 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 10 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5 min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 Std. 40 Min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 Std. 40 Min
Purple Yam Huat Kuih (Taro Root Steamed Cupcakes)
1h 55min
Pumpkin Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 10 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1h 20 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Steamed Tapioca Kuih
50 min