Urządzenia i Akcesoria
Brown Rice Congee
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 portions
Składniki
-
minced meat (chicken or pork)200 g
-
toasted sesame oil3 tsp
-
light soy sauce1 tbsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)1 tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
white pepper powder1 pinch
-
garlic clove1
-
yellow onion30 g
-
chicken stock powder homemade or store-bought1 tbsp
-
brown rice rinsed150 g
-
water1300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
239 mg
Białko
18 g
Kalorie
1186 kJ /
283 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 godz. 10 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Stir-fry Chayote
25 min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 min
Sea Coconut Braised Fish Maw Soup
25 godz. 10 min
Green Papaya Fish Soup
2 godz. 15 min
Pumpkin Chicken Brown Rice
50 min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 godz. 20 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Braised Eggs
Brak ocen