Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g minced meat (chicken or pork)
- 3 tsp toasted sesame oil
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp cornflour (starch)
- 1 pinch white pepper powder
- 1 garlic clove
- 30 g yellow onion
- 1 tbsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 150 g brown rice, rinsed
- 1300 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1186 kJ / 283 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 239 mg
Alternatywne przepisy
Savory Rice Porridge (Congee)
35 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 godz. 30 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Teochew Seafood Porridge
45 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Soy Milk
35 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
All-in-one chicken congee
35 min