Urządzenia i Akcesoria
Brown Rice Congee
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 portions
Składniki
-
minced meat (chicken or pork)200 g
-
toasted sesame oil3 tsp
-
light soy sauce1 tbsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)1 tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
white pepper powder1 pinch
-
garlic clove1
-
yellow onion30 g
-
chicken stock powder homemade or store-bought1 tbsp
-
brown rice rinsed150 g
-
water1300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
239 mg
Białko
18 g
Kalorie
1186 kJ /
283 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 godz. 10 min
Rice Congee
4 godz. 5 min
Mapo tofu
15 min
Fried Beehoon
20 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Jawa Mee with Cuttlefish Sambal
3 godz. 30 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Yam Rice
45 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 godz. 20 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
All-in-one chicken congee
35 min