Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g minced meat (chicken or pork)
- 3 tsp toasted sesame oil
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp cornflour (starch)
- 1 pinch white pepper powder
- 1 garlic clove
- 30 g yellow onion
- 1 tbsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 150 g brown rice, rinsed
- 1300 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1186 kJ / 283 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 239 mg
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Teochew Seafood Porridge
45 dk
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Hakka Rice Wine Chicken
1 Std. 25 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Taiwanese traditional Pork floss
1h 40 min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Cantonese Steamed Fish
40 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 min
All-in-one chicken Congee
35 min