Urządzenia i Akcesoria
Brown Rice Congee
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 portions
Składniki
-
minced meat (chicken or pork)200 g
-
toasted sesame oil3 tsp
-
light soy sauce1 tbsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)1 tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
white pepper powder1 pinch
-
garlic clove1
-
yellow onion30 g
-
chicken stock powder homemade or store-bought1 tbsp
-
brown rice rinsed150 g
-
water1300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
239 mg
Białko
18 g
Kalorie
1186 kJ /
283 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ngor Hiang (Five Spice Meat Rolls)
Brak ocen
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 godz. 45 min
Chicken Congee
1 godz. 30 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 godz. 20 min
Tomato-egg soup
20 min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 min
Homemade Soy Milk
35 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Stir Fried French Beans
15 min
ABC Soup
1 godz. 10 min
Stir-fry Baby Bak Choy
10 min
All-in-one chicken congee
35 min