Urządzenia i Akcesoria
Brown Rice Congee
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 portions
Składniki
-
minced meat (chicken or pork)200 g
-
toasted sesame oil3 tsp
-
light soy sauce1 tbsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)1 tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
white pepper powder1 pinch
-
garlic clove1
-
yellow onion30 g
-
chicken stock powder homemade or store-bought1 tbsp
-
brown rice rinsed150 g
-
water1300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
239 mg
Białko
18 g
Kalorie
1186 kJ /
283 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1h 10min
Rice Congee
4h 5min
Mapo tofu
15min
Fried Beehoon
20min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Jawa Mee with Cuttlefish Sambal
3h 30min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Yam Rice
45min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
All-in-one chicken congee
35min