Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de chocolate
- 150 g de azúcar
-
1
guindilla roja seca
lub 2 - 3 pimientas de Cayena secas enteras - 100 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 8 yemas
- 40 g de cacao puro en polvo
- 620 g de leche
- ¼ de cucharadita de sal
- 620 g de nata (mínimo 30% de grasa)
Sirope de whisky
- 120 g de whisky bourbon
- 100 g de azúcar
- 20 g de agua
-
30
g de jarabe de arce (opcjonalnie)
lub 30 g de miel (opcjonalnie) - 2 - 3 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de canela molida
- ½ cucharadita de extracto natural de vainilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2027 kJ / 484 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 146.6 mg
Alternatywne przepisy
Mocktail de limón y tomillo
30 min
La conserva de atún
6 Std. 30 Min
Ensalada estilo Thai con aderezo de cacahuate (Vegana, sin gluten)
30 min
Sandwich arcoíris
40 min
Valencoctail
1 godz. 30 min
Helado de piña y coco con galletas de jengibre (sin lácteos)
13 Std.
Bollitos de hinojo y alcaravea
14h
Pan corsario doble
Brak ocen
Helado de caramelo salado
14h
Helado de avellanas
5min
Baklava cheesecake
10 godz. 30 min
Yogur de caramelo salado con palomitas en Varoma
15 Std.