Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de leche
- 20 g de azúcar
- 30 g de mantequilla en trozos
- 5 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo tamaño M
- 160 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita rasa de sal
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 214.4 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Pan blanco
3h 10min
Masa de pan básica
1h
Chapata con masa madre
17h
Trenza de leche
2h 30min
Hogaza de centeno y espelta con suero de leche
17h
Pan al vapor
2 godz. 25 min
Bollos de espelta malteados con semillas de amapola y sésamo
14h 30min
Pan de trigo, centeno y maíz
3h
Panecillos de espelta
16h 30min
Cuernos de brioche
2h 30min
Panecillos de leche
4 godz. 30 min