Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelatina
- 3 hojas de gelatina
- 75 g de caldo de ave
- 75 g de oporto
Paté de higaditos
- 150 g de vino blanco seco
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharadita de pimienta negra en grano
- 300 g de higaditos de pollo
- 100 g de pechuga de pollo en trozos
- 250 g de mantequilla en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 20 g de oporto
Presentación
-
biscotes para servir
lub hojas verdes de ensalada para servir -
150 - 200
g de higos en rodajas
lub 150 - 200 g de higos en rodajas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 11611 kJ / 2775 kcal
- Białko
- 85.3 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 220.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 134.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 3018.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paté de higaditos y manzana al oporto
15h 15min
Paté de campaña en terrina
26h 40min
Paté de hígado de pollo
12 godz.
Paté a la pimienta verde con gelatina de manzanilla
5óra
Onsen Tamago en caldo de ibérico (Al vacío)
2 Std. 45 Min
Pudin de perdiz
26h 15min
Helado de pimientos del piquillo confitados con ajoblanco
4h 15min
Bombones de oricios
4h 20min
Croquetas de espinacas al cabrales
8h 45min
Dulce de membrillo casero
7 Std.
Foie gras (al vacío)
72h
Paté de higaditos de pollo
4h 15min