Piza com creme de abóbora, queijo fumado e bacon

Piza com creme de abóbora, queijo fumado e bacon

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 doses

Składniki

Massa
  • água
    240 g
  • fermento de padeiro fresco
    5 g
  • açúcar
    1 c. chá de
  • Azeite q.b. p/ untar
  • farinha tipo 65
    400 g
  • sal
    1 c. chá de
Creme de abóbora
  • água
    500 g
  • abóbora cortada em pedaços (1-2 cm aprox.)
    400 g
  • alho em pó
    1 pitada de
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • azeite
    20 g
Cobertura
  • Azeite q.b. p/ untar
  • queijo scamorza cortado em fatias (4-5 mm aprox.)
    200 g
    200 g queijo fumado, cortado em fatias (4-5 mm aprox.)
  • bacon fatiado (cozinhado)
    60 g
  • queijo parmesão em lascas
    25 g
  • vinagre balsâmico
    10 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 352.1 kcal / 1473.3 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 41.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 396.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...