
Urządzenia i Akcesoria
Zaalouk (Auberginen-Salat)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Auberginen (ca. 650 g)2
-
Olivenöl und mehr zum Bestreichen40 g
-
Salz und etwas mehr zum Würzen1 TL
-
Pfeffer und etwas mehr zum Würzen½ TL
-
Petersilie abgezupft1 Bund
-
Koriander abgezupft1 Bund
-
Knoblauchzehen3
-
Fleischtomaten geschält bzw. gehäutet und entkernt, in Stücken (ca. 700 g)4
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Zucker½ TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Zitronensaft5 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
152 kcal /
638 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
407 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 2/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy