Urządzenia i Akcesoria
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Auberginen (2 Stück)600 g
-
glatte Petersilie abgezupft20 g
-
Knoblauchzehen2
-
Tahin30 g
-
Zitronensaft20 g
-
Olivenöl20 g
-
Salz1 TL
-
Chiliflocken¼ TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Joghurt, 10% Fett80 g
-
Granatapfelkerne (opcjonalnie) zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
609 mg
Białko
4 g
Kalorie
645 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwiebel-Bhajis mit Koriander-Chili-Dip
1 godz.
Hummus
10 min
Auberginencreme "Orient"
2 godz.
Orientalischer Blumenkohlsalat
1 godz.
Orient-Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 min
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1 godz. 5 min
Hummus-Platte Greek Style
25 min
Acuka
5 min
Kichererbsenpaste - Humus
13 godz.