Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Mehl400 g
-
Zucker250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 TL
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Ei1
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Speisestärke15 g
-
Milch500 g
-
Schmand200 g
-
Rhabarber geschält, in Stücken (ca. 1 cm)400 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
259 mg
Białko
6 g
Kalorie
1730 kJ /
413 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Newsletter
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Baiser-Kuchen
1 godz. 20 min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Rote-Grütze-Torte
5 godz. 30 min
Sägespänekuchen
2 godz.