
Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Mehl400 g
-
Zucker250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 TL
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Ei1
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Speisestärke15 g
-
Milch500 g
-
Schmand200 g
-
Rhabarber geschält, in Stücken (ca. 1 cm)400 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
413 kcal /
1730 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
259 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Newsletter
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy