Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Mehl
- 250 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Salz
- 200 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 15 g Speisestärke
- 500 g Milch
- 200 g Schmand
- 400 g Rhabarber, geschält, in Stücken (ca. 1 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1730 kJ / 413 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 259 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8h
Omas bester Mohnkuchen
1h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h