Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 1 Zitrone, unbehandelt, 1 Streifen Schale fein abgeschält und Saft ausgepresst
- 50 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 250 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 700 g Birnen, reif, säuerlich, geschält, in Spalten
Vanilleguss und Fertigstellung
- 40 g Milch
- 200 g Sahne
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 2 Eier
- 20 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Apfelrahmkuchen
1klst 50 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30 min