Birnenkuchen mit Vanilleguss

Birnenkuchen mit Vanilleguss

4.3 455 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Zitrone unbehandelt, 1 Streifen Schale fein abgeschält und Saft ausgepresst
    1
  • Zucker
    50 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    130 g
  • Ei
    1
  • Mehl
    250 g
  • Salz
    1 Prise
  • Birnen reif, säuerlich, geschält, in Spalten
    700 g
Vanilleguss und Fertigstellung
  • Milch
    40 g
  • Sahne
    200 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Zucker
    40 g
  • Eier
    2
  • Mandeln, gehobelt
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 25 mg
Białko 5 g
Kalorie 1264 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...