Rhabarber-Baiser-Kuchen

4.6 127 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Zucker
    290 g
  • Eigelb
    5
  • Mehl
    200 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Mandeln
    60 g
  • Rhabarber in Würfeln (1 cm)
    500 g
  • Schmand
    200 g
  • Eiweiß
    5

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 62 mg
Białko 6 g
Kalorie 1315 kJ / 314 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...