Urządzenia i Akcesoria
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Äpfel, säuerlich (z. B. Boskop), geschält, geviertelt, entkernt500 g
-
Zitronensaft3 EL
-
Zucker240 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Eier4
-
Milch250 g
-
Mehl500 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
Apfelmus360 g
-
Mandelstifte50 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
93 mg
Białko
5 g
Kalorie
1203 kJ /
288 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zebra-Käsekuchen
3 godz.
Blaubeer-Cheesecake
8 godz. 20 min
Apfelkuchen mit Schaum
1 godz. 15 min
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
2 godz.
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 godz. 25 min
Omas Streuselkuchen vom Blech
3 godz.
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Donauwellen
2 godz. 40 min
Omas Zitronenkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Vanillekipferltorte mit Mandarinen
2 godz. 55 min
Kartoffelcremesuppe
35 min