Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 50 g Haselnüsse
- 50 g Mehl
- 70 g Zucker
- 50 g Butter, kalt, in kleinen Stücken
Teig und Fertigstellung
- 150 g Milch
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g frische Hefe
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 400 g Zwetschgen, entsteint
- 1 Ei, verquirlt
- 140 g Puderzucker
- 20 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 40 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45min
Streuseltaler
1h 40min
Erdbeer-Streusel-Taler
2 Std. 20 Min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Apfel-Schnecken
4 Std.
Rosinenschnecken
2 Std. 20 Min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3h
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h