Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
-
Mandeln80 g
-
Butter weich, in Stücken370 g
-
Zucker370 g
-
Mehl500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht3 TL
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken200 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Eier5
-
Salz1 Prise
-
Haferflocken fein120 g
-
rote Johannisbeeren500 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1783 kJ /
426 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Heilig's Blechle!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 godz. 45 min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 godz. 40 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.