Johannisbeer-Streusel-Kuchen

Johannisbeer-Streusel-Kuchen

4.7 801 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

  • Mandeln
    80 g
  • Butter weich, in Stücken
    370 g
  • Zucker
    370 g
  • Mehl
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    3 TL
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken
    200 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Eier
    5
  • Salz
    1 Prise
  • Haferflocken fein
    120 g
  • rote Johannisbeeren
    500 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 1783 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...