Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 125 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 125 g Zucker
- 250 g Mehl
- 2 Prisen Salz
Füllung und Fertigstellung
- 150 g Butter, in Stücken
- 120 g Zucker
- 2 Eier
- 500 g Magerquark
- 2 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 20 g Orangensaft
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 300 g Rhabarber, in Würfeln (1 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1578 kJ / 377 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 209 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30 min.
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45 min.
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1h 45 min.
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Omas bester Mohnkuchen
1h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30 min.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h