Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 150 g Mehl
- 60 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Butter, kalt, in Stücken
Teig
- 100 g Milch
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 30 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eier
- 500 g Mehl
- 3 Prisen Salz
Quarkfüllung und Fertigstellung
- 250 g Quark, 20% Fett
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Speisestärke
- 2 Eier
- 450 g rote Johannisbeeren
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1722 kJ / 412 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 198 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1hod. 50min
Streuseltaler
1 Std. 40 Min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45 min.
Erdbeer-Streusel-Taler
2h 20min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30 min.
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Rosinenschnecken
2h 20min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Zwetschgenkuchen
2h
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3h