Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Walnusshälften (siehe Tipp)
- 150 g Butter, in Stücken
- 120 g brauner Zucker
- 3 Eier
- 50 g Mehl
- ½ - 1 TL Zimt und etwas mehr
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 800 g Äpfel, geviertelt, nach Wunsch geschält
- 30 g Zitronensaft
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 ½ Pck. Vanillepuddingpulver
- 50 g Wasser und etwas mehr
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 20 g Zucker
- 100 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1725 kJ / 412 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 110 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10 min
Aprikosen-Cheesecake
7 Std.
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Einfache Herrentorte
5h 45 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min