Kotleciki orkiszowe z bułki
TM6 TM5

Kotleciki orkiszowe z bułki

3.3 (3 oceny)

Składniki

  • 250 g ziaren orkiszu (patrz wskazówka)
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, z łodyżkami, pokrojonymi na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 - 150 g białej bułki, czerstwej (ok. 2 szt.), pokrojonej na kawałki
  • mleko (ok. 200 g), do namoczenia
  • 2 jajka
  • ¼ - ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
380.7 kJ / 91 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
13.4 g
Tłuszcz
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
1.9 g
Sód
120.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy