
Urządzenia i Akcesoria
Chleb na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
15 kromek
Składniki
-
150 g wody letniej, plus dodatkowo 1000 g wody do gotowania na parze
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
250 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
62.3 kcal /
260.8 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
12.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
158.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6)
30 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.
Bułki z kminkiem
30 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Kajzerki
15 godz. 45 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Chleb tygrysi
4 godz.
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min