Urządzenia i Akcesoria
Chleb na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
15 kromek
Składniki
-
150 g wody letniej, plus dodatkowo 1000 g wody do gotowania na parze
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
250 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
158.8 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
260.8 kJ /
62.3 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Rösti (TM6, TM7)
40min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45min
Lody śmietankowe w wafelku
6h 30min
Napój kokosowy
10min
Napój owsiany
1h 10min
Bułki z kminkiem
30min
Mleczne bułki do odrywania
4h
Chleb codzienny na drożdżach
3h 45min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Szybkie kajzerki
1h 50min
Bułki śniadaniowe
1h 40min