
Urządzenia i Akcesoria
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Flany ze strączków zielonego groszku
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
wody plus dodatkowa ilość do pieczenia w kąpieli wodnej700 g
-
młodego, zielonego groszku, w strączkach1000 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek60 g
-
mąka pszenna do oprószenia foremek
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
jajka3
Miętowy jogurt
-
liści mięty, świeżych5 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki5 g
-
jogurtu typu greckiego150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 - 10 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
382 kcal /
1599 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
526 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45 min
Langoszburger z surówką z kapusty (TM5)
1 godz. 30 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Langoszburger z surówką z kapusty (TM6)
1 godz. 30 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM5)
1 godz. 40 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6)
20 min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Risotto z kimchi
35 min
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9 godz.