
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 grzyby shiitake, suszone
- woda, gorąca, do namoczenia shiitake
- 40 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 50 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 25 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
- ¼ łyżeczki soli
- 120 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
- 120 g mięsa wieprzowego, mielonego
- 15 płatów ciasta wonton (10 x 10 cm)
- olej, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 430 kJ / 103 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czorne kluski
3 Std. 30 Min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1h 10min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Ciasto wonton
50 Min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1h 15min
Granita kawowa
12h 15min
Włoski brunch
1 Std. 30 Min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 Min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 Std.
Kartacze z mięsem
1 Std.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 Std.