
Urządzenia i Akcesoria
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
5 słoików
Składniki
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki2000 g
-
cukru40 - 100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
258.2 kcal /
1081 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
1.6 g
Węglowodany
62.8 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
8.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Czekośliwka
1 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Powidła śliwkowe
2 godz.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min