
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mąki pszennej
- 30 - 50 g cukru
- 15 g świeżych drożdży pokruszonych
- 1 jajko
- 250 g mleka
- 1 szczypta soli
- 2 jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- olej dodatkowa porcja do smażenia
- owoce jagodowe, świeże do podania
- cukier puder do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 337 kcal / 1410 kJ
- Białko
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 89.5 mg
Alternatywne przepisy
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Gofry klasyczne
35 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2 godz.
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6)
50 min
Tarta z krojonymi owocami (TM5)
5 godz. 30 min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 godz. 15 min
Racuchy na maślance
30 min
Placki bananowe z cynamonowym jogurtem (BLW, dla dzieci)
25 min