Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
200 g mąki pszennej
-
30 - 50 g cukru
-
15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 jajko
-
250 g mleka
-
1 szczypta soli
-
2 jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
olej dodatkowa porcja do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże do podania
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
89.5 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1410 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
65.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)
2 godz.
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6, TM7)
50 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 godz. 10 min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 godz. 15 min