
Urządzenia i Akcesoria
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Pampuchy
-
mleka100 g
-
cukru10 g
-
świeżych drożdży pokruszonych15 - 20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia270 g
-
jajko1
-
masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
soli½ łyżeczki
-
wody500 g
Sos z owoców jagodowych
-
owoców jagodowych, świeżych450 - 500 g
-
cukru40 - 80 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
mleka100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459.3 kcal /
1922.8 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
83 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
240.5 mg