Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
TM6 TM5

Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)

4.8 (978 ocen)

Składniki

  • 120 g wody
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 2 łyżeczki suchych drożdży
  • 600 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka przyprawy do chleba (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
  • 250 g maślanki
  • olej rzepakowy, do natłuszczenia
    lub olej kokosowy, do natłuszczenia

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
424.8 kJ / 101.6 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
20.3 g
Tłuszcz
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Błonnik
1.3 g
Sód
113.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy