Urządzenia i Akcesoria
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
22 kromki
Składniki
-
120 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
600 g mąki pszennej chlebowej typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka przyprawy do chleba (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
250 g maślanki
-
olej kokosowy, do natłuszczeniaolej rzepakowy do natłuszczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
113.9 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
424.8 kJ /
101.6 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.