Urządzenia i Akcesoria
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
14 porcji
Składniki
-
540 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
140 g cukru
-
150 g masła pokrojonego na kawałki, w tym 20 g zimnego masła, plus dodatkowa ilość do natłiuszczenia
-
200 g mleka
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 - 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
3 żółtka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
52.7 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1120.6 kJ /
267.8 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
39.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z whisky
2sa 35 dk
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3sa
Babka drożdżowa z rodzynkami
6sa
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2sa 15 dk
Babka drożdżowa z lukrem
2sa 50 dk
Wieniec adwentowy
1sa 25 dk
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1sa 50 dk
Ciasto migdałowe
1sa 15 dk
Czekoladowe ciasto na białkach
1sa 10 dk
Tort Sachera
3sa 30 dk
Keks
2sa 30 dk
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2sa 15 dk