Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1200 g wody
- 5 g oliwy z oliwek
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 320 g makaronu, suchego, typu fettuccine
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- pieprz, świeżo mielony, do oprószenia makaronu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2620 kJ / 626 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1283 mg
Alternatywne przepisy
Penne all'arrabbiata
20 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 min
Spaghetti z tuńczykiem
40 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2 godz. 10 min
Makaron po alpejsku
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Spaghetti aglio e olio
35 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 Min