Urządzenia i Akcesoria
Fettucine Alfredo
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
5 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
320 g makaronu, suchego, typu fettuccine
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
pieprz, świeżo mielony do oprószenia makaronu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1283 mg
Białko
24 g
Kalorie
2620 kJ /
626 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fettucine z grzybami
40 min
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Rösti (TM6, TM7)
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Makaron po alpejsku
45 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1 godz.
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min