Fettucine Alfredo

Fettucine Alfredo

4.3 748 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1200 g wody
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 320 g makaronu, suchego, typu fettuccine
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
  • pieprz, świeżo mielony do oprószenia makaronu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 626 kcal / 2620 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 1283 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...