Urządzenia i Akcesoria
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Ryż
-
1000 g wody
-
20 g masła20 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
250 ryżu parboiled
Szarpany kurczak
-
250 g piersi z kurczaka, bez skóry (1 szt.), pokrojonej w 2-3 cm paski
-
30 g sosu sojowego
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju sezamowego, prażonego
Warzywa
-
1 - 2 marchewki z odciętymi końcówkami
-
1 - 2 sałaty rzymskie baby, umyte i wysuszone, w razie potrzeby przekrojone pionowo na pół
-
2 pomidory np. lima, które pasują w całości do podajnika
-
1 ogórek z odciętymi końcówkami
-
½ - 1 czerwona cebula przekrojona pionowo na pół
-
1 awokado twarde, bez pestki, przekrojone na pół
Jogurtowy sos kolendrowy
-
170 - 250 g jogurtu naturalnego
-
100 g majonezu (patrz wskazówka)
-
8 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
orzechy nerkowca, prażone, niesolone do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
898.8 mg
Białko
24 g
Kalorie
2671 kJ /
638 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM5)
1 Std.
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)
1 Std. 30 Min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 Min
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM6, TM7)
35 Min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
40 Min
Tortille z warzywami (TM5)
20 Min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
1 Std. 30 Min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 Std.
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 Std. 10 Min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 Min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 Min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 Std. 20 Min