Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 artichauts
- 250 g de fromage frais, type Madame Loïk
- 30 g de framboises fraîches
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 20 g d'huile d'olive
-
½
c. à café de vinaigre de framboise
lub ½ c. à café de vinaigre balsamique - 10 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1049 kJ / 252.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 450.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poireaux vapeur (200-400 g)
25min
Brocoli vapeur (250 g)
15 Min
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1 godz. 30 min
Chou-fleur vapeur
20min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25min
Artichauts et fèves en bagna cauda
1 godz.
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12hod. 45min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35min
Fagots de haricots verts, pommes de terre vapeur et beurre au thym
50min
Salade de chou romanesco, poire et roquefort
25min