Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 500 g d'abricots frais, coupés en deux
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 125 g de sucre en poudre
- 40 g de farine
- 40 g de poudre d'amande
- 250 g de lait
- 100 g d'amandes effilées
- 3 branches de romarin frais, effeuillées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1909.2 kJ / 457.7 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 154.3 mg
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Crumble aux pêches et au romarin
45 min
Cake aux abricots et au citron
55min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 godz.
Clafoutis aux prunes
1 godz. 15 min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 godz. 5 min
Clafoutis aux abricots
55min
Far breton aux pruneaux
1 godz.
Gâteau à la crème de marrons et poires
45 min