Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de elote, sólo los granos
- 900 g de agua
- 40 g de poro
- 20 g de apio, en trozos
- 30 g de cebolla
- 10 g de aceite
- 15 g de mantequilla, sin sal
- 95 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 ¾ g de sal fina
- ½ cucharadita de estragón seco
-
350
g de fondo de verduras
lub 350 g de caldo de verduras, en tetrapack - 560 g de leche
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
- 20 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 693 kJ / 165 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25 min
Crema de espinacas con nuez
20 Min
Crema de jitomate
30 min
Sopa de poro y papa
30 min
Sopa italiana de papa
50 Min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8 Std. 50 Min
Sopa de poro gratinado con queso cheddar
50 Min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 Min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Sopa de cebolla TM6
55 λεπτ.
Crema de espárragos y queso Brie
30 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min