Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de agua
- 35 g de flor de jamaica
- 70 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 500 g de lomo de cerdo
- sal, al gusto
- pimienta negra recién molida, al gusto
- 1 ramita de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- 1 chile de árbol seco
- 150 g de pulpa de tamarindo
- ¼ cdita de sal fina
- 2 cdas de azúcar
- aceite vegetal, el suficiente para sellar el lomo
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 8740 kJ / 2081 kcal
- Białko
- 94 g
- Węglowodany
- 135 g
- Tłuszcz
- 133 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 Min
Jugo de carne al chipotle
55min
Carnitas de cerdo borrachas
1 Std.
Filete de res en salsa de chile morita
40min
Lomo de cerdo en adobo navideño
1 Std. 40 Min
Lomo de cerdo en costra de cacahuate
1 Std. 30 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Adobo con carne
50 Min
Costillas de cerdo agridulces
40min
Filete de res con salsa de jamaica
50 Min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45min
Frijol con puerco
35min