Urządzenia i Akcesoria
Owsiane batoniki z batatami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
14 kawałków
Składniki
-
140 g batatów pokrojonych w ok. 3 cm kostkę
-
30 g cukru kokosowego (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta goździków, mielonych
-
90 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
340 g napoju migdałowego, niesłodzonego (patrz wskazówka)
-
340 g płatków owsianych
-
85 g orzechów włoskich, łuskanych, pokrojonych w ćwiartki85 g orzechów pekan pokrojonych w ćwiartki
-
30 g ziaren słonecznika łuskanego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
300 g wody
-
120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
133.9 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
937.8 kJ /
224.1 kcal
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
26.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 godz. 30 min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2 godz.
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Kulki energetyczne marchewkowo-owsiane
50 min
Wegańskie kulki mocy
15 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Marchewkowe kulki energetyczne
15 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 min
Kulki z amarantusa i kakao
1 godz. 20 min