Wersje kompatybilne
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g komosy ryżowej (quinoa)
- 600 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- 120 g erytrytolu
-
450
g wiśni, świeżych, bez pestek
lub 450 g wiśni, mrożonych, bez pestek - 100 g banana, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka agaru
- migdały, w płatkach, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 830.3 kJ / 198.3 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 82.3 mg
Alternatywne przepisy
Nocna owsianka migdałowo-marchewkowa
8h 10min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13h 10min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 min
Migdałowa quinoa z owocami
30 min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20min
Owsianka z komosą ryżową
15min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20min