Granola dyniowa bez cukru

Granola dyniowa bez cukru

4.9 124 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
1100 g

Składniki

Przyprawa dyniowa (pumpkin spice)
  • 1 gałka muszkatołowa, cała
  • 1 laska cynamonu przełamana na pół
  • ½ łyżeczki ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka goździków
  • ½ łyżeczki nasion kardamonu
  • 4 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
Granola dyniowa
  • 250 g dyni Hokkaido ze skórą, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 50 g rodzynek
  • 200 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 150 g daktyli Medjool, bez pestek
    150 g daktyli, suszonych, bez pestek, (patrz wskazówka)
  • 50 g oleju kokosowego
  • 1 szczypta soli
  • 300 g płatków owsianych górskich
  • 100 g pestek dyni
  • 50 g siemienia lnianego złotego
  • 100 g migdałów, w płatkach

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 421.4 kcal / 1763.1 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 41.9 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 33.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...