Urządzenia i Akcesoria
Vegetarian cassoulet with pulses
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
celery stalk cut in pieces50 g
-
carrots cut in pieces (2-3 cm)80 g
-
fresh rosemary leaves only1 sprig
-
onions quartered120 g
-
olive oil plus extra for garnishing40 g
-
canned lentils rinsed and drained or 250 dried lentils, boiled (see Tip)250 g
-
250 g haricot beans, dried, boiled (see Tip)haricot beans, canned rinsed and drained250 g
-
water600 g
-
tomato purée (concentrated)20 g
-
vegetable stock paste1 tsp
-
salt½ tsp
-
ground black pepper3 pinches
-
croutons (opcjonalnie)
-
balsamic vinegar (opcjonalnie) for seasoning
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
364 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1011.5 kJ /
241.8 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
29.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Leek and cheese tart
1 godz. 15 min
Layered meal: Broccoli pea soup, salmon and veggies
1 godz. 25 min
Vegan bolognese
50 min
Vegan Aubergine Massaman Curry
50 min
Lentil bolognese (Thermomix® Spiralizer, using modes)
35 min
Quick and Spicy Black Beans
20 min
Charred leek gulai sayur
1 godz. 10 min
Mushroom and kale risotto
55 min
Fresh jalapeño dip
5 min
Broccoli and Cauliflower Salad (Surówka brokułowo-kalafiorowa)
5 min
Super Quick Broccoli Salad
5 min