Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 270 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 lemon, finely grated zest only
- 10 fresh basil leaves
- 155 g unsalted butter, diced, cold, plus extra for greasing
- 1 ¾ - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 70 g water, cold
- 300 g onions, halved vertically or cut in wedges that fit in feeder
- 240 g plum tomatoes (approx. 3 small tomatoes)
- 30 g olive oil
- 1 tsp light brown sugar
- 1 ¼ - 1 ½ tsp ground black pepper, to taste
- 300 g fresh baby spinach
- 2 garlic cloves
- ¾ tsp ground nutmeg
- 200 g ricotta cheese
- 200 g double cream
- 2 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2170 kJ / 519 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 693 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Sausage and Fennel Orzotto
50 min
Potato and Rosemary Flatbread (TM6)
1h
Potato and Rosemary Flatbread (TM5)
1h
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 min
Pink Coconut Kisses
1 godz. 20 min
Chorizo Loaf Cake
45 min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25min
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM5)
1 godz. 30 min
Caramelised leek and feta tart
2h 25min