Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fennel, halved or quartered to fit in feeder
- 200 g leek, white part only
- 30 g olive oil
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste, plus 1 pinch
- 1 tsp ground black pepper
- 2 Tbsp fresh thyme, leaves only
- 100 g soft goat's cheese
- 2 medium eggs
- 100 g ricotta cheese
-
375
g puff pastry, ready-rolled (rectangular shape)
lub quick puff pastry, homemade, rolled out into a rectangle (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1719 kJ / 411 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 612 mg
Alternatywne przepisy
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Sunday lamb roast
Brak ocen
Plum Clafoutis (TM6)
1 Std. 15 Min
Onion Tart (TM6)
1 Std.
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
10 Min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter)
40min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40min
Pineapple Carpaccio with Strawberry Sorbet (TM6)
20 Min
Black garlic and onion jam
55 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min