![Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM6) Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40932fd8134dd20313a5d9fe9a7a71d3/Derivates/0d18ac992e941f19ab92ba0b2ca147509e611f27.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fennel, halved or quartered to fit in feeder
- 200 g leek, white part only
- 30 g olive oil
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste, plus 1 pinch
- 1 tsp ground black pepper
- 2 Tbsp fresh thyme, leaves only
- 100 g soft goat's cheese
- 2 medium eggs
- 100 g ricotta cheese
-
375
g puff pastry, ready-rolled (rectangular shape)
lub quick puff pastry, homemade, rolled out into a rectangle (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1719 kJ / 411 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 612 mg
Alternatywne przepisy
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1h 15 min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4h
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1h 15 min
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8 godz. 50 min
Korean barbecue pork with rice salad
40 min
Duck Confit Parmentier Maple-Scented
15h 55min
Sous-vide Rare Fillet Steak with Herb Garlic Butter
2h 15 min
Chutney Chicken
30 Min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30 Min