
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
20 g orzeszków piniowych
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
50 g masła
-
2 gałązki mieszanych ziół, świeżych tylko liście
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 125 g każdy)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
sól do oprószenia
-
250 g wody
-
800 g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
-
250 - 400 g zielonego groszku, mrożonego
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
20 g syropu klonowego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
776.5 kcal /
3251 kJ
Białko
41.8 g
Tłuszcz
38.5 g
Węglowodany
71.5 g
Błonnik
14.5 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Sód
933.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
55 min
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min